Restart in: Stroeve samenwerking, disfunctioneren en ontslag

Loopt samenwerking op je afdeling of binnen je bedrijf stroef en belemmert dit je resultaten en de werksfeer?

Functioneert een van je medewerkers (of meerdere) niet goed en weet je niet hoe je hier verandering in kunt brengen ?

Wil je in gesprek gaan met medewerkers op je afdeling maar twijfel je over de beste aanpak ?

Heb je het gevoel dat je meer nodig hebt om patronen structureel te doorbreken ?

Wil je afscheid nemen van een medewerker en weet je niet hoe je dit kunt aanpakken ?

problemWat kan ik voor je doen ?

Ik kan je helpen om de situatie in beweging te krijgen en een snelle constructieve oplossing te vinden door:

  • ‘Premediation’/ ‘mediation light’ / conflictbemiddeling en -begeleiding. Door in gesprek gaan in een vroeg stadium ofwel bij de eerste signalen van stroeve samenwerking en/of disfunctioneren ter voorkomen van een formeel mediationtraject. Ik help je door het probleem te verhelderen,  te analyseren waar dit probleem door is ontstaan, een strategische benadering te kiezen die ook op langere termijn werkt, gesprekken voor te bereiden en indien nodig te bemiddelen en heldere afspraken met elkaar te maken; alles met het doel een win win oplossing te vinden waarmee beide partijen verder kunnen.
  • Hulp bij ontslagzaken / ontslagbegeleiding en ondersteuning van beide partijen ter voorkomen van een rechtszaak en hoge advocaatkosten. (indien het conflict te ver gevorderd is en premediation niet tot een oplossing zal leiden kan ik verwijzen naar een adequate advocaat of mediator om sneller tot een oplossing te kunnen komen).
  • Ondersteuning en begeleiding bij het voeren van ‘lastige gesprekken’.
  • Hulp en Advies bij dilemma’s m.b.t. samenwerking en functioneren van medewerkers. Ik kan je helpen om de regie te houden en je leren hoe je je invloed maximaal kunt aanwenden in situaties met disfunctionerende medewerkers en/of samenwerkingsproblemen.
  • Begeleiding om van je team of afdeling gedaan te krijgen wat je wilt. Met mijn tips, coaching en adviezen kun je je leiderschap effectiever inzetten waardoor je resultaten zullen verbeteren.
  • Ik help je om te ontdekken welke belangen en drijfveren van invloed zijn, hoe je deze herkent en hier constructief mee om kunt gaan en Strategiebepaling om lange termijn oplossing te realiseren.
  • Oog te houden voor de menselijke kant van de situatie en goed werkgeverschap te borgen, zonder een softie te worden en ik laat je zien/ ervaren hoe dit je kan helpen om tot betere resultaten te komen.
  • Op maat; staat je wens, dilemma of vraag niet in bovenstaande overzicht ? Informeer naar de mogelijkheden!

Hoe?

Dit kan telefonisch, via Skype, in je bedrijf /organisatie of op kantoor en in variabele pakketten, afhankelijk van hetgeen je nodig hebt om je gewenste resultaat te bereiken o.a.

1. Restart instap   
Op basis van een afgesproken onderweg naar huis tele-sessie a 30 min. of op Ad hoc basis, bij een acute vraag of probleem.

2. Restart Coaching in the city
Twee uurs sessie Wandelcoaching incl koffiebreak.

3. Restart Kompas dagdeel                  
Een dagdeel Coaching & Advies op kantoor in Alkmaar of in Company.

4. Restart VIP dag                  
Een VIP Dag op kantoor in Alkmaar en deels buiten incl. lunch, koffie/thee ed.

5. Restart 1 op 1 Pro: voor resultaat in je aanpak van verzuim, disfunctioneren en samenwerking (of ontslag).
In 5 gesprekken naar strategie, missie en visiebepaling voor jezelf, je carrière, je afdeling of je organisatie en/of het oplossen van een conflict.

6. Restart Abonnement of een Restart Project
Intensief coachings- en advies traject voor meer intensieve thema’s als loopbaan- of carrière begeleiding, Executive coaching of bij reorganisatie.

7. Restart op Maat                
Businesscoaching / executive coaching op maat

Voor vragen, meer informatie of hulp bij het maken van een keuze, neem gerust contact met me op via tel. 06-83220682 of per email.